maanantai 5. marraskuuta 2012

Safari day 2: To Serengeti

25.10 torstaina meidän piti siis aamulla tosiaan lähtee joskus seiskan aikoihin ajeleen kohti Serengetiä, mut oltiin varmaan joku tunti aikataulusta myöhäs, ja muahan se otti päähän, ku olin heränny ajois ja olin valmiina ja sit piti ootella muita.

Yö oli aika mielenkiintoinen, ku kuulu kaikki ääniä, ja täysikuu valaisi koko campin, ja sen takia tuli vähä huonosti nukuttuaki, ku oli se teltan "ikkuna" auki ja sitä valoa tuli sisään. 


 Tuola on nyt niitä "savimajoja", joissa ne masai heimo-tyypit asustelee.


                      Lake Manyara


                                                    Matkalla ajettiin Ngorongoron läpi.

               Taustalla Ngorongoron kraateri, oli kyllä huikeen näkönen! Stefania, Anette, minä

                                                                Meidän Land Cruiser!

 Siinä vähä karttaa. Tuola keskellä näkyy toi kraateri, ja kuten huomaatte, siitä lähee tonne ylöspäin tollanen kiva suora tie. Niin. Suora. Se oli tylsin tie ikinä.






 Lisää masai-taloja. Veikkaanpa, et sadekaudella on tosi mukavaa asua tuos pikku kyläs..

Jossain kohtaa sitä kivaa suoraa tietä tuli vastaan tällänen pikku-kukkula, ja päästiin vähä pesemään hiekkoja naamasta. Ja hiekkaa siks, että toi kiva tie pikkusen pölys ja se oli niinku aavikkoa - ei puita eikä pensaita, ei mitään! Sit ku ei aina jaksanu laittaa ikkunaa kiinni, ku tuli joku auto vastaan, niin sitä hiekkaa tosiaan tuli sitte "vähä" sinne autoon sisällekki. Syötiin tuola myös lounasta, ja tällä kertaa jotku pikkulinnut yritti varastaa meidän ruokia.




















Täs yllä olevas kuvas näkyy hyvin, miks se oli niin kiva tie.


                                       Tältä se "aavikko" sit näytti ihan sieltä tienpäältä. 

Sitten, yhtäkkiä. Keskellä tätä aavikkoa on puu ja sen ympärillä varmaan viis muuta maasturia ja miljoona turistia kurkkii kattoluukusta kameroiden kans sinne puun juurelle, ja me ollaan ihan ihmeissämme, et mikä eläin sielä on! JA GEPARDIHAN SE, ja kolme kappaletta vielä. Voi vitsi, se oli kyllä niin mieletöntä päästä siihen ihan niiden lähelle. Ja se emo vaan makoili tossa tien reunassa ja poseeras kymmenille kameroille ihan tyynen rauhallisesti :) kauniita kissoja lisää.





Elämääki tärkeempi video, mut oli pakko :))

Sit etittiin leirintäalue ja jätetiiin kamat ja kokki sinne, ja lähettiin viä iltapäiväks game drive'lle.

Camp. Vasemmalla puolella ruokailukatos ja oikeella keittiö.

                          Suihkut ja vessat. Kivat kylmät suihkut saatiin kahtena päivänä.

Arvatkaapas ketä nämä pikku veijarit on? Mangusteja, eli sielä oli mooooonta pikku-Timonia :) Voi ku ne oli söpöjä. Toki noi ei kyllä yhtään näytä Timonilta, ja mangustejaki on vissiin kahdenlaisia, niin veikkaisin, et just ne toiset (mitä ei koskaan nähty) on niitä oikeita Timoneja.

                                                     Tunnistatteko? No Pumbahan se!

Hyena

               Buffaloiden päitä. Kuulemma tosi arvokkaita. Mietiin vaan, et mitä ne tuola campissa teki.


 Tän päivän kohokohta oli ehdottomasti se, ku saavutiin leirintäalueelle ja hengailtiin siinä teltoilla ennen ku lähettiin game drive'lle ja mä aloin kuunnella, et nyt jossain kuulostaa niin tutulta.. Sit näin, ku pari Suomi-leijonaa tallusteli kohti meidän vieressä olevia telttoja! Olin kyllä ihan onnessani, ku näin ne tyypit, niitä oli viis miestä ja yks nainen. En heti paljastanu itteeni suomalaiseksi, vaan kuuntelin niiden juttuja hetken aikaa, ja pari kertaa kyllä huomas, et ne luuli voivansa puhua mitä vaan sielä, ja mulla oli vähän naurussa pidättelemistä :D

Sit illalla, ku oltiin syöty päivällinen ja mentiin istuskeleen nuotin äärelle, niin odotin sopivaa hetkeä paljastaa itteni. Noh, sit ku sieltä ruokailu-katoksesta lähti kaks jellonaa käveleen kohti telttoja, katoin et noi on fiksun näkösii, ku niillä on konyagi-pullot käsissä ;D Huusin niille, et "hei ootteks te suomalaisii?" Sit se toinen niistä vastas, et "hei, never ever". Ne tuli sit siihen jutteleen ja oli ihanaa puhua suomea, ja muut vaan pällisteli, et mitä noi puhuu. Se toinen niistä asu Sveitsissä, jossain Zurichin pohjois-puolella, ja se toinen oli Helsingistä. Se helsinkiläinen jäi sit istuskeleen siihen meidän kans, ja tarjos vähän konyagiikin. Ne oli juhlimassa jonku niistä 50v-synttäreitä, et ne oli iältään jotain 35-50 luultavasti.

Se helsinkiläinen sitte kertoi, et se on asunu 90-luvulla Tansaniassa pari vuotta, ja muuallakin Afrikassa. Se kertoi myös http://www.liike.fi/ tämän linkin takaa löytyvästä järjestöstä, ja kannattaa tsekata, jos vaikka joku kiinnostuu!

Kuultiin myös, että edellisenä yönä tuola campissa oli ollu ihan oikee leijona (ei suomi-leijona), ja se oli tappanu hyenan siihen keittiön viereen.. Hmm.. :) Sit sinä aamuna ihan sen campin vieressä oli ollu joku pikkunen buffalo-lauma. Buffalot näyttää tosi ei-vaarallisilta, mut ne on yksiä vaarallisimpia eläimiä tuola, et olipas kiva kuulla näin just ennen nukkumaanmenoa! Stefania oli menny jo peloissaan ennen yheksää nukkuun, ja me valvottiin siinä kahteentoista. Yhessä vaiheessa alko kuulua, ku hyenoja alko tulla ihan siihen meidän lähelle, ja aina välillä katotiin taskulampuilla sinne pusikkoon, niin niitähän sielä vilisi ja mäki säikähdin, ku näin ekan, ja tais sieltä joku "oh fuck" lausahduski lentää :DD Mut sit se ei olllu enää nii pelottavaa, ku ne kaikki eläimet pelkäs sitä valoa.

Jostain kumman syystä mua pelottin eniten se, että pahkasioilla on kuulemma hyvä hajuaisti, ja jos sulla on teltassa ruokaa, niin se kannattaa piilottaa hyvin, ettei se haise, koska ne pikku Pumbat saattaa tulla vaikka väkisin sinne telttaan sisälle sen ruoan perässä.. Nooh, mä nukuin sit sen ekan yön sielä taskulamppu kädessä ja nousin istumaan aina, ku kuulu jotain ääniä! Ehkä häiritsevin ääni oli yhen Suomi-leijonan kuorsaus, mut se ny oli yks niistä monista, hahah.

Seuraavan aamun maailman kaunneimmasta auringonnoususta lisää taas myöhemmin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti